Uygulama
Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yoludur. Lazer epilasyon sisteminin çalışması  “selektif fototermaliz” prensibine dayanmaktadır. Üretilen lazer ışını, cilt üzerinden zararsızca geçerek kıl köklerinde rengi belirleyen melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Kıl kökü tarafından emilen bu enerji,  ısıya dönüşerek kıl kökünü tahrip eder.

Lazer epilasyonda seans süresi nedir?
Uygulama bölgesine göre süreler değişmektedir. Ortalama olarak dudak üstü ve çene bölgesi 4–5 dakikada tamamlanırken, tüm bacaklar ve sırtta 45-60 dakika arası sürmektedir. Seans araları 6–8 haftadır.

Hangi bölgelere lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir?
Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir.

Lazer epilasyon güvenli midir?
Lazerin ürettiği enerji, belirli bir dalga boyunda ışıktır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve etkinliği Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından 1996 yılında onaylanmıştır. Uygulamalar, deneyimli kişiler ve uzman doktorlar kontrolünde yapıldığında güvenlidir.

Gebelikte uygulama yapılabilir mi?
Hayır. Gebelik süresince hormon dengesi değişmektedir ve bu sebeple provoke olan kıl köklerinin etkilenmesi zorlaşmaktadır. Ayrıca bu konuda henüz klinik çalışmalar mevcut değildir.

Tedavi öncesi dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Tekrarlayan deri enfeksiyonu olan hastalarda uygulama öncesi tedavi verilebilir. Keloid gibi kötü yara iyileşmesi olan hastalarda daha dikkatli olunmalıdır. Bazı ilaç kullanımları ile sahip olunan hastalıklar, uygulama ve yan etkiler için önemlidir ve mutlaka sorgulanmalıdır. Bronz tene uygulama yapılmamalı, normal renge gelene kadar beklenmelidir. Uygulama bölgesi temiz olmalı, kozmetik kremler ve makyaj temizlenmelidir.

Yan etkileri var mıdır?
Lazer epilasyon uygulaması genel olarak oldukça güvenlidir. Uygulama esnasında, kıl köklerinin enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Lazer epilasyon sonrası oluşan kızarıklık genellikle 5-10 dakikada geçer, nadiren 30 dakika sürebilir. Lazer epilasyon deneyimli kişiler ve uzman doktorlar kontrolünde yapıldığında kalıcı iz ve lekelenme riski çok azdır.

Ağrılı mıdır?
Yeni teknoloji lazer epilasyon cihazları ile genel olarak çok fazla acı hissedilmemektedir. Ancak ağrı eşiği düşük kişilerde ve hassas bölgelerde gerekirse topikal anestezikler kullanılabilir. Soğutma sistemli lazerde, cildin ısınmasına fırsat verilmediğinden acı daha az olmakta ve yanık riski azalmaktadır.

Uygulama öncesinde nelere dikkat edilmelidir?
Uygulama bölgesinde 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metotlar kullanılmamalıdır. Ayrıca güneş ışığından ve bronzlaşmadan da kaçınılmalıdır.

Uygulama sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
Uygulama sonrasında da cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metotlar kullanılmamalı ve bronzlaşmadan kaçınılmalıdır. Eğer güneşe çıkılacaksa mutlaka koruyucu krem kullanılmalıdır.

Sonuçlar kalıcı mıdır?
Lazer epilasyon ile kökleri tahrip edilen kıllar bir daha çıkmamaktadır. FDA tarafından da onaylanan bu durum, uzun süreli klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır.
Copyright Pendik Yaşam ve Güzellik Merkezi © 2015 Tüm Hakları Saklıdır
Mert